FOTO/VIDEO Hrvatski ribari ignoriraju teatralne istupe slovenske policije

Photo: Udruga Mare Croaticum / Facebook

UMAG – Više nije ni vijest jurnjava slovenske policije za hrvatskim ribarima koji se usude ribariti unutar hrvatskih teritorijalnih voda, ali blizu crte sredine. Ipak, na njihovu svakodnevicu podsjećaju najnovije snimke koje su objavili ribari iz Udruge Mare Croaticum.

Bez previše uzbuđenja, ribari ranom zorom odlaze na svoju uobičajenu poštu. Scenarij je, kažu nam, uvijek isti.

janezi priha-jajo

janezi priha-jajo….

Objavljuje Udruga Mare Croaticum u Petak, 15. veljače 2019.

– Slovenski policajci u gliseru teatralno jure, kako bi prilaskom hrvatskim ribarima uzviknuli “Nahajate se v teritorialnem morju Republike Slovenije”. Nakon toga dođe hrvatska policija i postavi se u tampon zonu između ribara i slovenskih policajaca koji se odmaknu na svoju stranu granice. – kaže nam jedan od svakodnevnih svjedoka.

u ovo zadnje vrijeme janezi su digli previše krila,mislim da ćemo im morati ih spustiti u koliko država neće početi biti aktivnija po tom pitanju….

Objavljuje Udruga Mare CroaticumPetak, 15. veljače 2019.

Slovenski policajci počnu fotografirati i nešto zapisivati, a nalozi za plaćanje stižu hrvatskim ribarima. U međuvremenu i slovenski ribari koji ulaze na teritorij Republike Hrvatske dobivaju kazne iz Hrvatske. Jedni druge i dalje ignoriraju, a Europska komisija poziva na dijalog i izbjegavanje incidenata.

– Već smo navikli, pa ih samo ignoriramo. Naši dečki (op.a. hrvatski policajci) odrade svoj posao, no ima situacija da slovenska policija stigne prije, pa nam rade probleme s opremom i maltretiraju nas psihički – zaključuje ribar koji je zbog želje za zaštitom osobnog identiteta, zamolio anonimnost.

i janezi poslali pojačanje…..

Objavljuje Udruga Mare CroaticumPetak, 15. veljače 2019.

D.G.

Vaš komentar