OTOČANIMA JE DOSTA Udružili se Žirjani i Kaprijani protiv koncesionara za prijevoz

ŽIRJE/KAPRIJE – Stanovnicima otoka Žirja i Kaprije je, čini se, prekipjelo. Udružili su se u Građansku inicijativu mještana ta dva otoka da bi održali prosvjed u četvrtak od 10 do 12 sati ispred šibenske Gradske uprave, a sve s ciljem oduzimanja koncesije tvrtci Catamaran line d.o.o. Split. Otočani su nezadovoljni  time što svako malo katamarni i trajekti ne mogu isploviti s njihovih otoka ili doploviti do njih. Njihov poziv prenosimo u cijelosti.

“Što je bilo prije, kokoš ili jaje?

Tvrtka Catamaran line d.o.o. iz Splita, koncesionar državne brzobrodske linije 9502 ŽIRJE – KAPRIJE – ŠIBENIK od dobivanja koncesije ne uspijeva održavati redovnu i sigurnu svakodnevnu brodsku liniju, pa čak ni uvođenjem zamjenskih brodova u zadnji tren prije zakonskog roka za gubitak koncesije.

Umjesto da energiju i sredstva utroše za popravak starih neispravnih brodova, oni energiju i sredstva troše da nas i Vas uvjere kako imaju ispravne i sigurne brodove, ali da je problem u položaju uvala na otocima i južnim i zapadnim vjetrovima koji pušu.

https://www.facebook.com/CatamaranLine/photos/a.577323215950999/823575034659148/?type=3&theater

Što je bilo prije, postanak svijeta ili Catamaran line d.o.o.?

Ovim putem obavještavamo javnost da će Građanska inicijativa mještana otoka Žirja i Kaprija održati prosvjed u četvrtak 21. veljače 2019 godine od 10 do 12 sati ispred Gradske uprave, a sa ciljem oduzimanja koncesije tvrtci Catamaran line d.o.o. Split.

Nadamo se brzom rješenju problema brodskog prijevoza na otoke Kaprije i Žirje, te sigurnu i redovitu plovidbu, čime bi se uspostavili uvjeti za revitalizaciju otoka i razvoj turizma a time i povratak mladosti i života na otoke.

Poručujemo, dosta nam je izoliranosti, želimo biti ravnopravni građani kao i svi ostali građani gradskih četvrti grada Šibenika i Županije Šibensko-kninske.

Dođite i pridružite nam se”, stoji u pozivu na prosvjed koji potpisuje Građanska inicijativa mještana otoka Žirja i Kaprija.

I.B.