OTOČANIMA JE DOSTA Udružili se Žirjani i Kaprijani protiv koncesionara za prijevoz

Photo: Facebook / Screenshot

ŽIRJE/KAPRIJE – Stanovnicima otoka Žirja i Kaprije je, čini se, prekipjelo. Udružili su se u Građansku inicijativu mještana ta dva otoka da bi održali prosvjed u četvrtak od 10 do 12 sati ispred šibenske Gradske uprave, a sve s ciljem oduzimanja koncesije tvrtci Catamaran line d.o.o. Split. Otočani su nezadovoljni  time što svako malo katamarni i trajekti ne mogu isploviti s njihovih otoka ili doploviti do njih. Njihov poziv prenosimo u cijelosti.

“Što je bilo prije, kokoš ili jaje?

Tvrtka Catamaran line d.o.o. iz Splita, koncesionar državne brzobrodske linije 9502 ŽIRJE – KAPRIJE – ŠIBENIK od dobivanja koncesije ne uspijeva održavati redovnu i sigurnu svakodnevnu brodsku liniju, pa čak ni uvođenjem zamjenskih brodova u zadnji tren prije zakonskog roka za gubitak koncesije.

Umjesto da energiju i sredstva utroše za popravak starih neispravnih brodova, oni energiju i sredstva troše da nas i Vas uvjere kako imaju ispravne i sigurne brodove, ali da je problem u položaju uvala na otocima i južnim i zapadnim vjetrovima koji pušu.

[OBAVIJEST PUTNICIMA!]Uslijed jakih i naglih udara sjevernog vjetra jutros rano u luci Žirje došlo je do naslanjanja…

Objavljuje Catamaran lineSrijeda, 6. veljače 2019.

Što je bilo prije, postanak svijeta ili Catamaran line d.o.o.?

Ovim putem obavještavamo javnost da će Građanska inicijativa mještana otoka Žirja i Kaprija održati prosvjed u četvrtak 21. veljače 2019 godine od 10 do 12 sati ispred Gradske uprave, a sa ciljem oduzimanja koncesije tvrtci Catamaran line d.o.o. Split.

Nadamo se brzom rješenju problema brodskog prijevoza na otoke Kaprije i Žirje, te sigurnu i redovitu plovidbu, čime bi se uspostavili uvjeti za revitalizaciju otoka i razvoj turizma a time i povratak mladosti i života na otoke.

Poručujemo, dosta nam je izoliranosti, želimo biti ravnopravni građani kao i svi ostali građani gradskih četvrti grada Šibenika i Županije Šibensko-kninske.

Dođite i pridružite nam se”, stoji u pozivu na prosvjed koji potpisuje Građanska inicijativa mještana otoka Žirja i Kaprija.

I.B.

Vaš komentar