Foto: Općina Kali

ZAGREB – U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u srijedu se potpisuju Sporazumi i Ugovori za dodjelu proračunskih sredstava za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture u 2019. godini.

Sporazume će potpisati ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ravnatelji lučkih uprava Rabac, Crikvenica, Rab, Bakar-Kraljevica-Kostrena, Novi Vinodolski, Novalja, Senj, Zadar, Korčula i Vela Luka te lučkih uprava Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Potpisivanjem ovih Sporazuma i Ugovora ukupno će biti dodijeljeno 80 milijuna kuna za 25 infrastrukturnih projekata u sedam jadranskih županija.

Dodjelom proračunskih sredstava Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture nastavlja sa ranije započetim ulaganjima u razvoj i modernizaciju lučke infrastrukture na hrvatskim otocima i priobalju, priopćeno je iz Ministarstva mora.

I.B.