VIDEO Do temelja izgorjela ambulanta na Kapriju

KAPRIJE – Danas prijepodne je izbio požar u ambulanti na otoku Kaprije. Kako javlja šibenikIN, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Šibenik brodom su upućeni na Kaprije, a s vatrom su se prvo borili mještani koristeći opremu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kaprije. Objekt je do temelja uništen. 

– Vatrogasci su stigli i ugasili vatru, a sada još paze da ne bi na objektu došlo do kakvog iskrenja – kazao je predsjednik tamošnjeg mjesnog odbora Dinko Jelovčić

Čitav je krov ambulante pao i šteta je na toj velikoj prizemnici u kojoj je ranije bila škola, ogromna, dodaje predsjednik Mjesnog odbora Kaprije.

I unutrašnjost zgrade ambulante je uništena, ali svu medicinsku opremu mještani su uspjeli vani izvući na vrijeme i tako spasiti od vatre te će je preseliti u zgradu u kojoj je ranije bila ambulanta.

– Šteta je baš jako velika, previše je reći da nas je zadesila tragedija jer nasreću nitko nije stradao, ali velik je ovo udarac za naš otok – ogorčen je predsjednik MO Kaprije Dinko Jelovčić.

Na Kapriju preko godine nema niti jednog vatrogasca: ‘Država i grad maćehinski se odnose prema nama!’

Sada će valjda napokon nekome doći do mozga da cijelu godinu na Kapriju mora biti zaposlen bar jedan vatrogasac, komentirali su naši čitatelji vijest o požaru koji je danas izbio na ambulanti na Kapriju, a na isto upozoravaju mještani i članovi DVD-a Kaprije.

– Sramota je da mora doći do ovakve situacije da bi problemi vatrogasaca dospjeli u medije. A baš su jučer u Tisnom vatrogasci prosvjedovali tražeći da im se omogući da mogu normalno obavljati svoj posao. Što se treba dogoditi da ih se čuje? – poručili su mještani Kaprija.

U DVD-u Kaprije zaposlena su četiri operativna vatrogasca, ali samo na četiri mjeseca preko sezone, doznajemo u tom DVD-u.

ŠibenikIN