Indijski kapetan kojeg je izbo hrvatski pomorac, izvan životne opasnosti

Sindikat pomoraca Hrvatske uključen je u slučaj gdje se spominje hrvatski pomorac u vezi s incidentom na LR2 tankeru (Scorpio tankers) pod zastavom Maršalovih Otoka koji se dogodio 4. veljače 2019. godine, a u kojem je ozlijeđen indijski državljanin.  

U slučaj su, uz SPH, uključena i nadležna ministarstva te su angažirani odvjetnici. Istraga je u tijeku te molimo medije da poštuju privatnost pomorca i njegove obitelji.

Regionalni operativni centar za nadzor i spašavanje (CROSS) otoka  Reunion izvijestio je da je muškarac ozlijeđen nakon borbe na brodu „STI Guard“, nosivosti 113.000 dwt.

Zapovjednik tankera, indijski državljanin helikopterom je prebačen u bolnicu nakon što je primio prvu pomoć na brodu. Prema dostupnim informacijama stanje zapovjednika koji je pretrpio ozljede je stabilno i izvan je životne opasnosti, izvijestio je Sindikat pomoraca.

Mladi pomorac porijeklom je iz Dalmacije, ali živi u inozemstvu. Kako doznaje Slobodna Dalmacija, mladić je na brodu bio u funkciji trećeg časnika, a ne drugog kako je objavljeno na portalu fleetmon.com koji je prvi izvijestio o ovom događaju. Incident su prekinuli drugi članovi posade, a pomorac je potom smješten u izolaciju te kasnije uhićen na Mauricijusu, gdje ga 21. veljače čeka saslušanje pred sudom.

PROČITAJTE JOŠ: Hrvatski pomorac izbo indijskog kapetana tankera

D.G.