Foto: Boris Kačan

Na Kvarneru, Podvelebitskom kanalu i sjevernoj Dalmaciji upaljen je crveni meteoalarm, dok je na ostatku Jadrana na snazi žuti. Očekuje se bura u jačanju na jaku i olujnu s najjačim udarima vjetra većim od 60 čvorova ili 110 km/h.

Iz DHMZ-a preko sustava meteoalarma upozoravaju da je vrijeme vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.

Na snazi je i upozorenje za pomorce. Kasno poslijepodne i navečer, te osobito u noći mjestimični udari bure i sjevernog vjetra naglo će jačati na 35-75 čvorova. U noći more na otvorenom ponegdje u pojačanju na 5, do jutra i 6.

Savjetuju se građani  da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu. A već je najavljeno da katamaran Bišovo na liniji 9141 Pula-Zadar dana 22. veljače (petak) neće isploviti, zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih uvjeta. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća.

D.G.