Posljedice bure: Oštećeni automobili, evakuacija stanovnika zbog požara

SPLIT – Tijekom noći na području PU splitsko-dalmatinske, a posebno na području Grada Splita, splitska policija je evidentirala velik broj dojava vezano uz rušenje stabala na cestu, oštećenja vozila, oštećenja prozora na objektima, oštećenja uslijed udara kontejnera i slično, a sve zbog jakog vjetra. Policijski službenici su zajedno s vatrogascima cijelu noć bili na terenu i postupali po dojavama.

Splitska policija izdala je upozorenje:

“Uslijed jakog vjetra sa zgrade u ulici Slobode u Splitu tzv. Doma mladih Splitu odvajaju i padaju veliki komadi lima, pa upozoravamo građane da ne idu na  navedenu lokaciju, te da u prometu koriste druge cestovne pravce. Ovo se posebno odnosi na ulicu Slobode i dio Mažuranićevog šetališta. “

Donosimo najnovije izvješće iz PU splitsko-dalmatinske

“Do ovog trenutka nismo zaprimili obavijest niti saznanja da je tijekom  događaja netko ozlijeđen. Pretpostavljamo da ćemo tijekom jutra zaprimiti još dojava vezano uz materijalnu štetu na objektima i vozilima tijekom noći.

Od evidentiranih oštećenja i događaja uslijed jakog vjetra izdvajamo:

Sinoć oko 18:00 sati u ulici Marka Marulića u Solinu, došlo do oštećenje krovne konstrukcije na plasteniku na kojem su se otkinuli dijelovi, te su pali i oštetili osobno vozilo koje je bilo parkirano u blizini.

U Makarskoj se jutros oko 1 sat u trgovačkom centru urušio panel zid kojoj prilikom su se u prodavaonici srušile police.   

U Trogiru oko 4 sata u ulici Hrvatskih mučenika palo je stablo  na tri vozila na kojima su nastala veća oštećenja.

Oko 05,45 sati u Kaštel Sućurcu u Ulici Pape Ivana Pavla II, zbog jakog udara vjetra došlo je do prevrtanja parkiranog kamiona, uslijed čega je došlo do curenja goriva. Vatrogasci su na mjestu događaja sanirali onečišćenje.  

Također, evidentirali smo i osam požara na otvorenom prostoru od čega izdvajamo požar koji je oko 22:20 sati planuo na području Brda u Splitu u kojem je opožareno nisko raslinje i trava. Požar je zahvatio i oštetio parkirano osobno vozilo. Prilikom gašenja jedan vatrogasac je zadobio lakše tjelesne ozljede.

U Makarskoj je oko 23:50 sati izbio požar u Vukovarskoj ulici kod nadvožnjaka koji je ugašen u 01:45 sati, a gorjelo je nisko raslinje i makija. Zbog širenja požara uslijed jakog vjetra policijski službenici evakuirali  stanare obližnjih stambenih zgrada, a nakon 20 minuta kada se stanje smirilo građani su se vratili u svoje domove. Također, tijekom požara policijski službenici su vozila sa D-8 preusmjeravali kroz Makarsku”, izvjestila je PU splitsko-dalmatinska.

D.G.