VIDEO: JAKA BURA NASUKALA BROD Još jedna turska havarija u Jadranu

BARI – Turski trgovački brod “Efe Murat” iz Istanbula nasukao se uslijed naleta orkanske bure na obalu talijanskog Barija u blizini plaže Pane e Pomodoro.

Sve nadležne službe iz tog područja su na terenu. Tegljači su bezuspješno pokušali prići brodu kako bi ga uhvatili u tegalj i izvukli na otvoreno more. Orkanska bura im zasad ne dopuštali dovršetak operacije.

Na brodu je posada

Opasnost za posadu je tim veća što se nisu uspjeli evakuirati. Turska posada koja broji 15 članova još uvijek je na brodu koji se nasadio na plitko pješčano dno i opasno se ruši na lukobrane. Spasilačke službe trenutno rade na evakuaciji, piše Rai News.

Brod “Efe Murat” iz Istanbula jučer je napustio luku Ortona gdje je iskrcao pšenicu, nakon čega je krenuo u tursku Aliagu.

I Haksa danas unatoč orkanskoj buri u Jadranu!

Podsjetimo, turski brod Haksa se u lipnju 2018. godine uslijed havarije umalo potopio u akvatoriju Jabuke. Kako doznajemo od čitatelja, uslijed jake bure i on trenutno plovi Jadranom. Čudi se kako mu je dozvoljeno ploviti, kad po ovakvom vremenu i noviji, veći i sigurniji brodovi ostaju vezani u lukama.

Photo: Screenshot/Vesselfinder

D.G.