Intenzitet bure smanjen, ali policija, civilna zaštita i vatrogasci i dalje u pripravnosti

Foto: Boris Bašić / Ilustracija

S obzirom na smirivanje bure očekuje se da će situacija na terenu danas biti povoljnija, međutim sve nadležne službe policije, civilne zaštite i vatrogastva i dalje su u stanju pripravnosti kako bi pravovremeno reagirale na sve dojavljene i uočene događaje i time osigurali povoljno stanje sigurnosti, izvještava Ministarstvo unutarnjih poslova.

PU šibensko-kninskoj na području Vodice – Tribunj požar je još uvijek aktivan, ali je pod kontrolom. Također i požar kod Sedromića je još uvijek aktivan, ali bez opasnosti po stanovnike i imovinu. Požar na potezu Golubič – Plavno koji je na nepristupačnom prostoru vatrogasci će ugasiti u jutarnjim satima.

Na području PU splitsko-dalmatinske s obzirom na udare bure koji su noćas bili manjeg intenziteta nego jučerašnjeg dana noć je protekla mirno. Dojavljeno je nekoliko manjih požara koji su ubrzo lokalizirani.

Brza cesta Split-Solin jutros od 5 sati otvorena je za II skupinu vozila.

Na području PU zadarske osim povremenih nestanaka električne energije na otocima i zaleđu nije bilo značajnijih događaja, a autocesta A1 otvorena je za sav promet.

Na području PU dubrovačko-neretvanske tijekom noći vatrogasne službe nadzirale su tri požara:  Konavli-Kuna, Čilipi i Mljet dok su ostali požari ugašeni.

Most dr. Franje Tuđmana i dalje je zatvoren za I. skupinu vozila, izvijestio je MUP.

Hrvatski autoklub upozorava da su zbog loših vremenskih uvjeta zatvorene:

  • katamaranske linije: Vis-Split i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split;
  • trajektna linija: Ubli-Vela Luka-Split

 

I.B.