KRKA BIKE: Otkrijte prirodne ljepote NP „KRKA“ na dvama kotačima

Nacionalni park „Krka“ proširio je svoju turističku ponudu biciklističkim rutama koje spajaju najatraktivnije dijelove Parka, otkrivši posjetiteljima nove ljepote, ali i nove izazove. Krka Bike obuhvaća ukupno četrnaest ruta, od toga pet brdsko-biciklističkih (MTB), tri cestovne (Road) i šest treking-ruta (Track) za ugodniju vožnju. Na rutama je postavljena propisana vertikalna signalizacija s oznakama vrste staze i brojem. Tako, primjerice, cestovna ruta broj 1 na signalizaciji ima oznaku R-1, brdska oznaku M-1, a treking T-1.

Photo: NP Krka

Brdske rute namijenjene su biciklistima s dobrom fizičkom kondicijom i naprednim vještinama upravljanja biciklom a vozi se po uređenim i neuređenim šumskim stazama s usponima i spustovima koji mogu imati i veći nagib.

Photo: NP Krka

Cestovne rute karakterizira vožnja po kvalitetnim asfaltiranim cestama, na rutama iznadprosječne ukupne duljine i različitih visinskih profila, a namijenjene su aktivnim sportašima koji traže fizički zahtjevne sportske izazove. Za aktivne obiteljske izlete u prirodu, kao i za povremene rekreativce, predviđeno je šest treking-ruta, koje vožnju po asfaltiranim cestama kombiniraju s vožnjom po kvalitetnim makadamskim putovima, bez tehnički zahtjevnih dijelova. Sve su rute kružne i detaljno označene kako bi se posjetiteljima olakšalo kretanje, uz nezaobilazna odmorišta i vidikovce s kojih puca pogled od kojeg zastaje dah.

Photo: NP Krka

Iskoristite ovo proljeće za istraživanje manje razvikanih, ali ništa manje fascinantnih dijelova Parka, poput Rogova, koji slovi za jedan od najljepših vidikovaca na rijeci Krki, ili Ključice , najveće i najočuvanije srednjovjekovne utvrde u NP „Krka“.

Photo: NP Krka

Prilikom planiranja biciklističkog izleta na Krku imajte na umu da se ulaznice naplaćuju za ulaze Skradinski buk, Roški slap, Manastir Krka i Burnum, te ih na vrijeme osigurajte. Detaljan cjenik potražite OVDJE.

Sponzorirani članak