GALEBOV SELFIE Evo što autor priča o fotografiji koja je hit društvenih mreža

Photo: Velimir Bešić

SPLIT – Svakom fotografu je najveća nagrada kad se dogodi “ulov” djelića vremena koji se teško može ponoviti. Biti na pravom mjestu u pravom trenutku uspjelo je splitskom meštru od fotografije, i bivšem zrakoplovcu HRZ-a iz sastava legendarnih vojnih helikoptera, Velimiru Bešiću.

– Svakog dana za vrijeme dok se na ribarnici prodaje riba, galebovi dolaze na krovište  i čekaju da im prodavači srdele ponekad daju po koji komad. Navikli su ih da s vrimena na vrime izađu na ulicu i sa srdelom u podignutoj ruci očekuju da se galebi u letu spuste i uzmu je.

Čovjek na slici neko vrijeme je kao i ja čekao da mobitelom snimi pravi trenutak te igre galeba i prodavaća. U jednom trenutku podigao je mobitel u ruci kao što rade i prodavači, pa pretpostavljam da je galeb mislio da mu nudi srdelu, pa se u letu spustio i u posljednjem trenutku vidio da to nije srdela nego nešto njemu nepoznato – ispričao nam je Velimir Bešić priču o ovoj fotografiji, koju je snimio na splitskoj peškariji, a odmah je na društvenim mrežama izazvala zanimanje i pohvale za dobro oko i uhvaćen trenutak.

Dodajmo ovome da Bešić voli i zaroniti, pa je za Morski.hr već objavio seriju prekrasnih fotografija o svom omiljenom otoku, pod naslovom: “Dopala te Šolta” – kletva ili blagoslov?

J.G.