NOVI VINODOLSKI Kreće prva faza dogradnje luke Povile

NOVI VINODOLSKI – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković potpisao je ugovor s ravnateljem Županijske lučke uprave Novi Vinodolski, Velimirom Antićem o sufinanciranju „Dogradnje luke Povile – I. faza“, za čiju realizaciju je resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u 2019. godini dodijelilo ŽLU Novi Vinodolski iznos od 8.000.000,00 kuna namjenskih sredstava.

Sredstva su namjenjena su za sufinanciranje realizacije prve faze radova, koji se realiziraju u sklopu Projekta izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture, izvijestilo je resorno Ministarstvo.

Svečanošću u luci Povile obilježeno je potpisivanje Okvirnog sporazuma za nabavu radova na izgradnji lukobrana i obale u luci Povile te Ugovor između Županijske lučke uprave Novi Vinodolski i izvođača radova za Projekt dogradnje luke u Povilama, koje je potpisao ravnatelj Županijske lučke uprave, Velimir Antić, sa Radojkom Brnčićem, direktorom društva SUN ADRIA d.o.o., koje je odabrani izvođač radova.

Ugovor o korištenju namjenskih sredstava iz Proračuna Primorsko – goranske županije za 2019. godinu u svrhu dogradnje luke Povile, u iznosu od ukupno milijun kuna ispred suinvestitora Projekta potpisao je župan Primorsko – goranske županije, Zlatko Komadina, dok je ispred korisnika financijskih sredstava, ovaj Ugovor potpisao ravnatelj ŽLU Novi Vinodolski, Velimir Antić.

Potpisanim ugovorima, mjesno nadležna Županijska lučka uprava Novi Vinodolski u suradnji sa resornim MInistarstvom mora, prometa i infrastrukture ostvarit će zadani cilj povećanja kapaciteta za privez brodica domaćeg stanovništva, kao i realizaciju vezova za potrebe sportskih i drugih brodica, uz povećanje sigurnosti svih korisnika luke te omogućavanje pristanka izletničkih i turističkih, odnosno, linijskih brodova, povećanjem sigurnosnih karakteristika luke i pristupne obale, izvještava Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

I.B.