VIDEO Ribari oslobodili velikog morskog psa iz svojih mreža

SAVUDRIJA – Ogroman morski pas dug 7 metara zapetljao se u mrežu jednog savudrijskog ribara, spašen je i vraćen u more, kako javljaju na Facebook stranici IstraMet.

Bolje upućeni tvrde da se radi o bezopasnoj kitopsini koja se hrani planktonima. Komentatori ispod objavljenog videa mahom hvale ovaj čin ribara, uz razumijevanje da su pretrpjeli štetu na mrežama koje su morali kidati. Autorica snimke je napisala da je oslobođanje životinje iz mreže trajalo više od pola sata.

“Super što je vraćen, konačno neka pobjeda razuma u ovoj državici! Samo se nadam da su ga doista otpetljali i oslobodili u potpunosti – što se ne vidi na ovom prekratkom videu – inače je uzalud “puštanje”, plus životinja je još i u šoku.” – jedan je od komentara.

Ipak, prema drugim informacijama s terena, ribari ga nisu oslobodili iz humanosti, već im nije upjelo izvlačenje na površinu pa nisu u mogućnosti saznati je li uopće životinja živa. Za preciznije informacije o tome i vrsti kojoj pripada, saznat će se nakon dolaska veterinara.

D.G.