U Zadar trebao stići najveći kruzer Mediterana, pa svoj dolazak objelodanio i državni vrh

ZADAR – U zadarsku luku Gaženica je trebao danas uploviti najveći kruzer na Sredozemlju, Costa Venezia. Trebao je to biti test za operativno funkcioniranje luke i njenih servisa. No, čini se da je zbog jakog juga uplovljavanje grdosije od 324 m i 4.000 putnika odgođen. Ali su zato hrabriji premijer Plenklović i par ministara koji će se jugu unatoč, nacrtati danas u Zadru.

Costa Venezia” tako danas, prema pisanju portala 057 neće pristati u Zadar i tako službeno dodatno testirati Gaženicu, ali i započeti zadarsku sezonu s kruzerima. Ostaje vidjeti hoće li se kapetan predomisliti u zadnji tren, jer ako se ne zaustavi, nastavit će svoje putovanje prema Trstu.

Gosti će tako biti uskraćeni za pozdrave premijera i ministara mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i obrane Damira Krstičevića, pa će oni tako bez publike (makar i strane) prošetati novim putničkim terminalom u Gaženici nakon čega idu “u đir” prema otocima.

Photo: Boris Kačan

Kako piše eZadar, župan Božidar Longin potvrdio je također da će u Ministarstvu prometa potpisati ugovor o obnovi Zračne luke Zadar. Taj će projekt omogućiti dolazak najvećih i najtežih zrakoplova poput Boeinga 747 i Airbusa A 380, upravo onih zrakoplova kojima stižu prekomorski gosti na kružna putovanja.

A dok ne uplovi i u novu zadarsku luku, pogled na ovaj kruzer znatiželjnicima ne bi trebalo uskratiti.

D.G.