Plenković obećao: Otočani će do kopna stizati brže, kvalitetnije i učinkovitije

Photo: Boris Kačan

TKON – Premijer Andrej Plenković je tijekom svog boravka u Tkonu u četvrtak istaknuo da se dogradnjom ribarske luke Vela Lamjana u Kalima na Ugljanu i proširenjem trajektne luke u Tkonu na Pašmanu uz potporu fondova EU-a daje poticaj razvoju hrvatskog ribarstva kroz izgradnju moderne obalne infrastrukture, kao i kvalitetnijem životu na otocima.

Ponovivši da se gradi i lokalna, otočna infrastruktura, naveo je da luka u Tkonu predstavlja veliko ulaganje i modernizaciju za otočane, čija će komunikacija s kopnom sada biti brža, kvalitetnija i učinkovitija.

– Veselim se projektu kojim se započinje investicijski ciklus u male županijske luke, kojim se otvara mogućnost financiranja takvih projekata iz europskih fondova. Vi ste pilot-projekt, prvi ste u tome, možete biti jako ponosni pa se veselim da će nakon vas i Cres i Crikvenica i Unije i Kaprije i Sućuraj i Donje Čelo na Koločepu, slijediti ovaj dobar primjer dodatnog investiranja od 200 milijuna kuna – zaključio je Plenković.

Dodajmo ovome da bi se ribarska luka u Tkonu trebala završiti za nešto više od 2 godine, a radove vrijedne 25,3 milijuna kuna izvodit će zajednica ponuditelja Kali gradnja i El Tim.

D.G.