Devastirao plažu u studenom i još je nije vratio u prvobitno stanje

ZADAR – Nakon što smo pisali o nasipanju i devastaciji pomorskog dobra u zadarskoj lučici Foša, 20-ak metara od zaštićenih bedema od strane UNESCO-a, javio nam se čitatelj s još jednim sličnim slučajem. Zbog devastirane plaža Kolovare u studenom, vlasnik obližnjeg kafića je dobio optužni prijedlog, no do danas se ništa nije promijenilo.

Prema pisanju lokalnog portala Zadar danas od 5. prosinca 2018. godine, Lučka kapetanija je otkrila naručitelja devastacije i potvrdila da se radi o vlasniku obližnjeg kafića za koji se već vežu kazne zbog protuzakonite gradnje na pomorskom dobru, a dio istog objekta već je bio rušen po nalogu građevinske inspekcije.

Protiv počinitelja ove devastacije plaže podignut je optužni prijedlog te mu je naređeno da plažu vrati u prvobitno stanje. Kako smo već pisali, plaža je devastirana u noći 20. studenog. Tom prilikom zatrpano je dva metra mora u dužini od preko stotinu metara, a preko šljunka su nasuti zemlja i stijene, piše portal.

Na adresu portala Morski.hr pristiglo je nekoliko svježih fotografija, za koje čitatelj kaže:

– Plaža se trebala vratiti u prvobitno stanje, a evo već 5 mjeseci prošlo a i dalje sve stoji kako su nasuli. Pogledajte kako se i parking napravi bez problema – usmjerava čitatelj na moguću svrhu nasipavanja pored još jednog ugostiteljskog objekta u Zadru pored kojeg se devastira pomorsko dobro.

PROČITAJTE JOŠ: ZADAR Ispred poznatog ribljeg restorana nasuli more, inspekcija zabranila radove

D.G.