ČIOVO NA NOGAMA Izgradili školu opasnu po život učenika

OKRUG GORNJI – Cijelo je Čiovo slavilo kada je otvorena osnovna škola u Okrugu Gornjem 2015. godine, no slavlje je brzo splasnulo kada se shvatilo da školska zgrada nije izgrađena po pravilima struke. Iako je osoblje škole svega nekoliko mjeseci nakon njenog otvaranja upozoravalo da brojne prostorije u školi prokišnjavaju, stvari su eskalirale nakon obilnih kiša početkom veljače.

Tada je zbog opasnosti za 224 učenika zatvorena ova područna škola, piše Dalmacija danas. Vještak je tada utvrdio da su ugrožene elektroinstalacije te da škola nema uvjete za održavanje nastave. Ravnateljica trogirske Osnovne škole “Petar Berislavić” Edita Bartinčević prekinula je tada nastavu, a učenici se u klupe nisu vratili ni do danas!

Umjesto u svoju području, djeca od tada svakodnevno putuju u matičnu školu u Trogiru. Kako sanacija škole u Okrugu uopće nije počela, na Čiovu raste strah da će škola trajno ostati zatvorena.

Kako javljaju stanovnici Okruga Gornjeg, tijekom srijede bit će organiziran prosvjed ispred osnovne škole. Prosvjed će početi u 7:45. Mještani i roditelji poručuju: “Ne dajmo da nam trajno zatvore našu školu”!.

Dalmacija danas