Iza stradalog ribara ostali su dvoje djece i supruga: Ribarenje im je bilo jedini izvor prihoda

VODICE – Ljubomir Vlahov, ribar sa Srime koji je smrtno stradao u nedavnoj pomorskoj nesreći kod otoka Zmajana, iza sebe je ostavio dvoje maloljetne djece i suprugu kojima je ribarenje bilo jedini izvor prihoda. Nakon nesreće, ribari iz cijele županije, zajedno s članovima Obrtničke komore odlučili su pokrenuti akciju prikupljanja pomoći za obitelj Vlahov kojoj se mogu priključiti i građani.

– Baš jučer smo komunicirali s obitelji koja je shrvana tragedijom, a kojoj je jedini izvor prihoda bilo ribarenje stoga im je prijeko potrebna financijska pomoć – rekao je za ŠibenikIN Joso Smolić, predsjednik Županijske obrtničke komore.

Tridesetak ribara iz cijele Šibensko-kninske županije sastalo se prije dva dana u županijskoj Obrtničkoj komori te dogovorilo da se krene s akcijom prikupljanja financijske pomoći. Županijska obrtnička komora u međuvremenu je donijela odluku i o otpisu komorskog doprinosa.

– Spontano smo se organizirali i akcija se širi među ribarima i obrtnicima, priključuju se i brojne institucije, a nadamo se da će se odazvati i građani – napominje Smolić.

Županijska obrtnička  komora apelirala je i na područne obrtničke komore od Pule do Dubrovnika da se uplatom novčanog iznosa ribari s područja cijelog Jadrana također solidariziraju s obitelji stradalog ribara Ljubomira Vlahova.

Ljubomir Vlahov (50) smrtno je stradao 3. ožujka kada se njegova brodica Filomena nasukala i potom potonula kod rta Livić, uz samu obalu istočne strane otoka Zmajana. Uz Vlahova, u trenutku nesreće na brodu je bio i Ljubomir C. kojeg su spasili ribari s broda koji je nailazio.

Broj žiro računa na koji možete uplatiti sredstva za obitelj Vlahov je:

HR  5823600003245180498
ŠibenikIN