TRAGIČAN KRAJ POTRAGE Pronađeno tijelo nestalog ribara

Foto: MUP

ŠIBENIK – Jutros oko 7,30 sati kod otoka Kurba Mala pronađeno je mrtvo tijelo koje najvjerojatnije pripada 60-godišnjem ribaru koji je nestao u subotu nakon što je isplovio iz Murtera, rekao je za ŠibenikIN Robert Baljkas, kapetan Lučke kapetanije Šibenik.

– Potraga za nestalim ribarom završena je jutros u 7,30 sati nakon što je kod otoka Kurba Mala pronađeno mrtvo tijelo. Trenutno se čeka mrtvozornik i policija koji će utvrditi identitet osobe – kazao nam je Baljkas.

Da je tijelo ribara pronađeno, potvrdili su i iz zadarskog GSS-a.

– Tijelo nestale osobe pronađeno je kod otoka Kurba Mala nedaleko od mjesta gdje se nalazio brod. Pronašla ga je jutros Šibenska lučka kapetanija – priopćili su na svojim stranicama.

Obavijest o nestanku ribara D.I. službenici MRCC Rijeka zaprimili su 16. ožujka u 16 sati od sina nestalog, prema čijem iskazu je njegov otac u subotu oko 12 sati, isplovio u ribolov iz Murtera prema uvali Vrulje u Kornatima, gumenjakom dužine šest metara.

Kako su izvijestili iz Ministarstva mora, odluku o dojavi nestanka članovi obitelji donijeli su nakon što se ribar nije vratio u predviđeno vrijeme te nije odgovarao na pozive. MRCC Rijeka stoga je pokrenula koordinirano traganje sa nadležnom Lučkom kapetanijom Šibenik te nešto kasnije i sa Lučkom kapetanijom Zadar i Pomorskom policijom Šibenik, a angažirani su i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

PROČITAJTE JOŠ: Potraga za nestalim ribarom u kornatskom arhipelagu prekinuta zbog jakog juga

Tijekom pomorske potrage u subotu službenici Šibenske kapetanije su u 18.30 sati dojavili o pronalasku napuštenoga gumenjaka u vlasništvu nestaloga, koji je zatečen nasukan na otočić Šćitna, sjeverno od otoka Žuta, slijedom čega je nastavljeno intenzivno traganje. S obzirom na smanjenu vidljivost pred kraj dana, Središnjica je odlučila u akciju angažirati i pripadnike HGSS-a, koje su u područje traganja za nestalim transportirali službenici Lučke kapetanije Zadar nakon ukrcaja na spasilačku brodicu Zadarske kapetanije, koja ih je čekala u luci Gaženica.

Pripadnici HGSS-a traganje za nestalim obavljali su dronovima opremljenim termo-vizijskom optikom, kojima su upravljali sa spasilačke brodice LK Zadar, nakon čega su jučer u 06.15h prekrcani na brod LK Šibenik, a spasilačka brodica LK Zadar proslijedila prema Zadru zbog obnove resursa, dok je u potragu istovremeno angažirana spasilačka brodica Lučke ispostave Sali.

Potraga je jučer obustavljena zbog jakog juga te je nastavljena rano jutros te je nažalost, završila tragičnim ishodom.

ŠibenikIN

PROČITAJTE JOŠ: NESTAO RIBAR U AKVATORIJU KORNATA – Brod pronađen na otoku Situ