Utrka Wings for Life u Zadru već rasprodana!

ZADAR – Jedna od najpopularnijih utrka u svijetu posljednjih godina, koja se istodobno odigrava u desecima gradova diljem planete Zemlje, od prvog dana održava se i u Zadru. No kolika je popularnost Zadra kao destinacije za ovu utrku, govori činjenica da su se voucheri za Zadar već rasprodali, iako utrka starta tek u svibnju.

“Zadar je rasprodan! Ako imaš voucher za Zadar, još uvijek se možeš upisati na startnu listu. U suprotnom, provjeri obližnje lokacije Wings for Life World Run utrka”, stoji na službenim stranicama utrke.

Jedan dan i tisuće ljudi. Tisuće kilometara i jedan cilj – malim doprinosom učiniti svijet boljim. U isto vrijeme, šestu godinu zaredom,  5. svibnja 2019., startat će utrka  Wings for Life World Run . 

13 sati po hrvatskom vremenu globalna utrka Wings for Life World Run započinje na nekoliko desetaka lokacija diljem svijeta. Utrka je ovo koja nema ciljnu liniju pa ju zato može završiti baš svatko. Ciljna linija presretačko je vozilo koje starta 30 minuta nakon trkača te se kreće određenom brzinom prema njima. U onom trenutku kada prestigne pojedinog trkača, za njega je utrka završena, a posljednji trkač i trkačica na svijetu koji ostanu trčati globalni su pobjednici Wings for Life World Run utrke.

Hrvatska utrka kreće iz Zadra, grada domaćina utrke Wings for Life World Run, a ove godine će sa zadarskog poluotoka startati čak 9000 trkača.

Stopostotna vrijednost iznosa startnine namijenjena je zakladi Wings for Life pa je glavni cilj utrke skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka.

I.B.