VELA LUKA Veliki trajektno-putnički terminal i ribarska luka kreću s gradnjom ove godine

VELA LUKA – Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Vele Luke prisustvovao je zamjenik župana Joško Cebalo koji je izrazio županijsku potporu svim projektima koje priprema i realizira Općina.

– Posebno ovoga puta ističem Dom za starije Vela Luka i svim djelatnicima upućujem iskrene čestitke na nagradi Općine koja će im danas biti uručena – rekao je Joško Cebalo te dodao da uskoro započinje projekt energetske obnove Doma vrijedan više od 4 milijuna kuna.

Lučka infrastruktura prioritet

Zamjenik župana Cebalo je naglasio kako je i otočka problematika stavka o kojoj ova županijska vlast uistinu vodi računa pa je jedan od njenih prioriteta obnova i izgradnja lučke infrastrukture.

Prema njegovim riječima, Županija priprema 8 projekata vrijednosti preko 500 milijuna kuna, pri čemu je kao najvažnije za stanovnike Vele Luke istaknuo projekte izgradnje novog trajektno – putničkog terminala vrijednosti 60 milijuna kuna, s čijom bi se realizacijom trebalo krenuti u ovoj godini te projekt izgradnje ribarske luke, za koju je u tijeku priprema projektne dokumentacije.

– Kao što će dovršetak izgradnje Pelješkog mosta biti simbol prvog desetljeća članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji, tako će i ova dva projekta u Veloj Luci simbolizirati razvoj zahvaljujući EU sredstvima, ali i našu brigu za otoke – zaključio je zamjenik župana.

I.B.