Plenković: “Razmatraju se svi scenariji za Uljanik i 3. maj” 

Foto: Uljanik

ZAGREB – Govoreći o brodogradilištima Uljanik i 3. maj, premijer Andrej Plenković rekao je na 148. sjednici Vlade da se vode brojni razgovori te razmatraju sve opcije. 

– Nastojimo dobiti što jasniju sliku implikacija bilo koje od odluka koje se u dogledno vrijeme trebaju donijeti. Odlučili smo obaviti dodatne konzultacije koje će podrazumijevati i razgovore s Europskom komisijom, vodeći računa o toj grani gospodarstva, ali isto tako i o ukupnim efektima na našu politiku fiskalne konsolidacije, kao i o reperkusijama na zaposlenike i radnike – zaključak je Andreja Plenkovića.

I dok Plenković nastoji dobiti “što jasniju sliku”, radnici Uljanika zavarili su vrata kapije brodogradilišta i zatvorili se unutra te pokrenuli štrajk, dok god se ne riješi njihova agonija

– Očekivali smo da nas informiraju što je razgovarano na sastanku Vlade ali nismo dobili nikakve pozitivne informacije, nismo dobili ni pozitivne informacije od Uprave. Upoznali smo ih da krećemo u štrajk u svim Uljanikovim tvrtkama osim 3. maja. Zavarit ćemo dvije kapije, na jednoj će stajati članovi štrajkaškog odbora koji će puštati unutra i van samo radnike koji su potrebni. Od danas smo u štrajku – rekao je sindikalist, Boris Cerovac.

D.G.