DRAMA JE GOTOVA Norveški kruzer sigurno uplovio u luku Molde

MOLDE – Norveški kruzer Viking Sky uz pomoć još tri remorkera stigao je u luku Molde. Kruzer je u luci dočekalo mnoštvo, piše HRT. Putnici, njih 500 koji su morali provesti noć na plutajućem kruzeru – sretni su što su spašeni, ali i dalje pod dojmom svega što se dogodilo. Bolnice u okolici izvijestile su o prijmu 25 osoba među kojima je jedna u teškom stanju.

Kruzer, sa 1373 putnika je tijekom jake oluje, blizu zapadne obale Norveške imao kvar motora i poslao je poziv u pomoć u subotu poslijepodne. Kad je proradio jedan motor brod se uspio usidriti. Posada je potom uspjela pokrenuti tri od četiri motora, nakon čega je brod krenuo prema luci. Putnici su uglavnom američki i britanski državljani.

Mreža NRK objavila je snimke “Viking Skya” u visokim valovima nedaleko od stjenovite obale poznate kao Hustadvika. Valovi su bili do osam metara visine, a vjetar je puhao do 24 metra u sekundi.

Susret kruzera i velikih valova putnici su snimali…

PROČITAJTE JOŠ: VIDEO Kruzeru otkazao motor usred olujnog mora, traje evakuacija 1300 osoba

Policija je dodala da je 16 ljudi zbog ozljeda odvezeno u tri bolnice. Troje od njih ozbiljno je ozlijeđeno, prenijela je mreža NTB.

Spasilačku operaciju snašla je neočekivana teškoća kad je teretni brod koji je krenuo u pomoć kruzeru također imao kvar motora te je i taj brod zaglavio u istom području kao i kruzer. Dva helikoptera preusmjerila su se na teretni brod, a devet članova njegove posade evakuirano je, objavili su policija i norveški mediji.

U spasilačke napore uključeno je više organizacija, uključujući Crveni križ. Putnici tvitaju da je posada broda obavila sjajan posao, piše HRT.

PROČITAJTE JOŠ: VIDEO: DRAMA NORVEŠKOG KRUZERA Putnici se spašavaju, u posljednji trenutak izbjegnuta katastrofa