NAJAVA Hrvatski dani male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija

Foto: SMB/Jere Gruić

KAŠTEL GOMILICA – Ovogodišnje 11. izdanje manifestacije “Hrvatski dani male brodogradnje” uspješno je odoljelo izazovima novog ranijeg termina održavanja i  nove lokacije. Novosagrađeni istočni dio prekrasne Marine Kaštela, uz otvaranje mogućnosti za izlaganje plovila stranih proizvođača, osigurao je vidljiv napredak u kvaliteti i širini ponude koja će biti predstavljena. 

I nadalje se radi o plovilima čije su  dimenzije prilagođene potrebama domaćih ljudi, a to su jedrilice, motorna plovila i gumenjaci, koji su predmet interesa, stvarnih mogućnosti i potreba hrvatskog čovjeka, koji svoj život i svakodnevne potrebe vezuje uz naše more i otoke. Ono što ostaje ne promijenjeno je BESPLATAN ULAZ za sve posjetitelje,  i povlašten status izlaganja na jednom mjestu za hrvatske brodograditelje, koji  i nadalje čine većinu izlagača kada su plovila u pitanju. Specifičnost je i znatno povećanje broja izlagača iz segmenta nautičke opreme o čemu svjedoči i udvostručenje broja izlagačkih pagoda. Iz organizacije posebno ističu kako je posvećenost moru i razumijevanje za ovaj projekt vlasnika marine Kaštela kapetana Joška Berketa i njegovog managementa, velik poticaj organizatorima da u novom desetljeću postojanja osnaže potporu promociji i plasmanu plovila i plovne opreme prilagođene potrebama ljudi od mora.

Photo: HDMB

Sajam turističkih atrakcija

Izložbeno-prodajni Sajam turističkih atrakcija predstaviti će i tržištu ponuditi najnovije proizvode iz segmenta sportske, turističke, adrenalinske, plažne, komunalne i druge opreme namijenjene koncesionarima plaža, vlasnicima apartmana, agencijama, hotelima i ostalim turističkim subjektima.

Poseban rast bilježi ponuda vodenih i cestovnih električnih prometala kojima se ove godine pridružuje i off-road segment ponude.  Pojačan interes novih izlagača osigurao je i novu ponudu, eco-elektro vozila, adrenalinskih vodenih parkova , te opreme za kayaking, trekking, SUP padlling, biciklizam, kite-surfing i ostale aktivnosti na moru i u prirodi. Uz izložbeni dio manifestacije, pripremaju se i brojna zabavna događanja i natjecanja za posjetitelje.

Ne treba zanemariti ni proteklih 10 godina uspješne suradnje s hotelom i marinom hotela Le Meridien Lav u Podstrani, čiji je management imao razumijevanja za nastalu potrebu širenja manifestacije, koja je dovela do nužnosti odabira nove lokacije većeg kapaciteta. Sve navedeno ide u prilog želji za dodatnom promocijom marine Kaštela i grada Kaštela kao izvrsne turističke destinacije. Navedene novosti tražile su i malu prilagodbu imena manifestacije koja će se od sada zvati HRVATSKI DANI MALE BRODOGRADNJE i SAJAM TURISTIČKIH ATRAKCIJA.

Promo članak