PODMORJE ISPRED ŠIBENIKA Ronioci izronili 2,5 tone stakla i 70 guma

Photo: RK Dolac/Facebook

ŠIBENIK – Proteklog je vikenda u Šibeniku obilježen svjetski dan voda. Eko akcijom čišćenja podmorja svoj doprinos tom danu su dali ronioci iz novoosnovanog ronilačkog kluba Dolac, koji su zajedno s prijateljima iz Rijeke, Splita, Duge Rese i Zagreba čistili podmorje ispred šibenskih kafića.

– Cijela akcija je planirana kao trodnevno druženje. Akcija čišćenja je započela u subotu, okupljanjem ronioca u Caffe baru Domald u 10.00. Brifing akcije je održan s voditeljima grupa te su ronioci s ulaskom u more počeli oko 11.30. Samo čišćenje je trajalo do 13.40 kada je i posljednji ronioc izronio,  ispričao je za Morski.hr predsjednik RK Dolac, Kristijan Grčić.

Vikend je za nama, dojmovi se polako sliježu te napokon imamo vremena dati mali osvrt za cjelokupnu akciju. Nije bilo…

Objavljuje Ronilački klub DOLACPonedjeljak, 25. ožujka 2019.

– Tijekom akcije izvađeno je 164 vreće staklenog otpada (cca 2.500 kg), 70 automobilskih guma, 2 kamionske gume, te dosta starog konopa, plastičnih stolica, nešto metalnih cijevi i zastava.

Objavljuje Ronilački klub DOLACPetak, 15. ožujka 2019.

Objavljuje Ronilački klub DOLACPetak, 15. ožujka 2019.

Ronioci su po izronu komentirali koliko je zapravo taj dio podmorja onečišćen te su svjesni da će ovakvih akcija biti još. Volonteri na rivi su bili studenti Veleučilišta u Šibeniku pod vodstvom profesorice Tanje Radić Lakoš, neki od njih su se prvi put susreli s ovakvim načinom čišćenja te vidjeli koliko napora i truda je potrebno uložiti i van morske površine kako bi sve bilo dobro.

Mali uvid u situaciju zbog koje smo se organizirali te pokrenuli eko akciju koja će se održati 23.03 (i još tri puta do…

Objavljuje Ronilački klub DOLACPetak, 15. ožujka 2019.

Nakon akcije organiziran je bio roštilj za sve prisutne te posjet tvrđavi sv. Mihovila za ronioce. Nakon tvrđave, ronioci su obišli grad u pratnji turističkog vodiča, da bi se svi zajedno našli u 19.30 u Cocktail Baru BARCODE na predavanju, kvizu te na kraju partiju koji je uveličao River Band trio.

U nedjelju je organiziran zajednički zaron na otok Sokol, kako bi se ronioci malo opustili I uživali nakon odličnog posla, kaže Kristijan Grčić.

PROČITAJTE JOŠ: SLIKA SPLITA KAKVU NE ZNATE: Ovako izgleda podmorje popularne splitske plaže

D.G.

Vaš komentar