RIBARI – Uključite se u anketno istraživanje o gospodarskom ribolovu

Photo: Boris Kačan

Ministarstvo poljoprivrede provodi istraživanje o gospodarskom ribolovu na moru. Cilj pilot studije je procijeniti dobnu i obrazovnu strukturu zaposlenih u ribarstvu te proširiti spoznaje o motivaciji ribara unutar ribolovnih segmenata i potrebi za dodatnom izobrazbom u sektoru ribarstva. Studija je dio Programa za prikupljanje podataka u ribarstvu Republike Hrvatske, a upitnik je namijenjen osobama koje obavljaju gospodarski ribolov (uključujući i mali obalni ribolov).

Nakon višegodišnje uspješne suradnje s ribarima u gospodarskom ribolovu tijekom socio-ekonomskog prikupljanja podataka prema ciljevima Nacionalnog plana prikupljanja podataka u ribarstvu Republike Hrvatske za razdoblje 2017. – 2019. godine, ove godine po prvi puta provodimo prikupljanje društvenih podataka u ribarstvu.

Studija će pružiti uvid u strukturu zaposlenih u ribarstvu – spol, dob, vrstu obrazovanja po segmentima ribolovne flote, motivaciju ribara različitih dobnih skupina, razloge zašto se bave ribarstvom ili mijenjaju radna mjesta te stavovima koji ribara čine – ribarom.

Anonimna anketa traje do 1. travnja, a za ispunjavanje je potrebno izdvojiti desetak minuta. Nakon završetka studije rezultati će biti objavljeni na web stranici Uprave ribarstva u rubrici Statistika u ribarstvu, ističu iz Ministarstva.

I.B.

Vaš komentar