Skup najam za svjetionik Grebeni, a recenzije nisu najbolje

Photo: Jurica Gašpar

DUBROVNIK – Turističkim smještajnim objektom na Grebenima, ako niste znali, upravlja poduzetnik rođen u Bugojnu, a danas nastanjen u Splitu Zvjezdan Visković zvani Braco. Njegovoj tvrtki Plovput je 2012. godine dao koncesiju na deset godina za svjetionike Grebeni, te Sestrice između Orebića i Korčule za koje godišnje plaća između 10 i 15 tisuća eura.

Cijena noćenja u špici sezone na Grebenima za dvije osobe, prema Booking.comu, je 1133 eura. Zanimljivo, nemaju puno ocjena gostiju na Booking.comu, a te dvije što imaju nisu dobre. Prvi gost se pita vodi li Grebene lokalna mafija, te se žali na uslugu dolaska brodićima do otoka. Drugi gost se žali kako na otoku nije bilo struje, ni vode, te je bilo vrlo prljavo, pa su na kraju otišli i potražili hotel u Dubrovniku, piše Dubrovački dnevnik.

Photo: Jurica Gašpar

Koliko im posao ide, teško je reći iz ove dvije recenzije, no pomalo traljavo su oglasili smještaj na Booking.comu. Naime, objašnjavajući gostima lokaciju umjesto Grebena na više mjesta su na slici zaokružili svetog Andriju.

Photo: Jurica Gašpar

Inače, Visković je, pisala je svojevremeno Slobodna Dalmacija, uložio lijepu svotu u svjetionike koje je 1870.-tih gradila Austro-ugarska. Koliko mu se isplatilo, ostaje veliko pitanje. Prije njega, svjetionikom Grebeni upravljao je Goran Štrok, ali je odustao, jer potražnja nije bila nešto velika.

Dubrovački dnevnik