Grad Zadar uređuje gradske plaže

ZADAR – Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša tijekom proljetnih mjeseci planira nastaviti s održavanjem morskih plaža. To podrazumijeva uređenje prirodnih plaža, sanaciju obalnih zidova te  ostale slične radove na javnom pomorskom dobru, izvijestili su iz Grada Zadra.
Photo: Grad Zadar

Ove usluge odnose se na plaže i radove na pomorskom dobru koje nije dano na upravljanje i održavanje TD „Obala i lučice“. Radove će izvoditi ugovoreni izvođač a riječ je o dohrani , oplemenjivanju, čišćenju i nadopuni komunalnom opremom   prirodnih plaža od Punta Bajla preko plaže Marex, Vitrenjaka , Puntamike , Dikla,  Kožina do Petrčana.

Photo: Grad Zadar

Punta Bajlo u novom svjetlu

Uz uobičajene radove za ovu godinu izdvaja se uređenje obalnog pojasa sjeveroistočne strane rta Punta Bajlo  za što je izrađen detaljan projekt kako bi Zadrani i njihovi gosti  biti zadovoljni  dodatnim komforom i uređenjem. Svi radovi moraju završiti do početka turističke sezone stoga se početak očekuje uskoro. Upravni odjel za komunalne djelatnosti je u ovogodišnjem proračunu za navedene radove osigurao 600 000 kuna i cilj  je svake godine naglasak dodatnog uređenja postaviti na novoj lokaciji, pojašnjavaju iz Grada Zadra.

D.G.