APEL OTOČANA: “Krivolovci dva dana vuku ludar, devastiraju podmorje i nitko ne reagira”

Foto: Morski.hr / Ilustracija

VRGADA – Cijeli vikend, subotu i nedjelju, u akvatoriju otoka Vrgade, siva ribarica biogradskih registarskih oznaka vuče ludar, iako je sezona lova tim tradicionalnim ribarskim alatom završila, upozoravaju čitatelji, piše portal Zadarski.hr.

Zadnji put ribaricu su primijetili u blizni otočića Šipnat u smjeru prema ribogojilištu. Ribarica je bila usidrena u uvali u kojoj je inače zabranjeno sidrenje, a iza nje je nekoliko stotina metara dugačka mreža koja “ore” sve po dnu. Tako se devastira podmorje, ali i riblja mlađ jer ovo je vrijeme kad je ima najviše, upozoravaju naši čitatelji koji su krivolov prijavili i zadarskoj policiji.

“Bojimo se da od svega toga neće biti ništa, zato smo se vama i obratili. Vlasnik ribarice će platiti 500 kuna kazne i sve će ostati po starome. Jednom kada dobiju dozvolu za lov ludrom, ostaje im do kraja života. Nikoga nije briga što se ovako, već godinama, ponašaju neki vlasnici ribarica i uništavaju podmorje na našem području” objašnjavaju čitatelji.

Ista je ribarica nekidan viđena na području Turnja, ali su je mještani, kažu nam čitatelji, otjerali kad su vidjeli da je riječ o krivolovcima.

Zadarski.hr

PROČITAJTE JOŠ: Josip Faričić u otvorenom pismu: “Ribolov ludrom i šabakunom – ihtiocid i potpuni nered na moru”