NP Krka dijeli knjige školama kroz projekt „Popunimo školske knjižnice“

ŠIBENIK – Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pokrenula je 2007. godine projekt „Popunimo školske knjižnice“, namijenjen osnovnim i srednjim školama Šibensko-kninske županije.

Cilj projekta je da knjige objavljene u izdanju JU „Nacionalni park Krka“ budu dostupne djeci i mladima, da bi se i na taj način djelovalo na njihovu svijest o zaštićenim područjima i očuvanju okoliša.

Od tada smo školama podijelili VHS kasete NP „Krka“ Školjkaši ušća Krke, knjigu Skradin Ive Šprljana, Zbornik radova Znanstveno-stručni skup Vizija i izazovi upravljanja zaštićenim područjima prirode u Republici Hrvatskoj: aktivna zaštita i održivo upravljanje u Nacionalnom parku „Krka“Prirodoslovni vodičŠišmiši NP „Krka“ i Vodozemci NP „Krka“ te DVD-ove NP „Krka“ Ribe NP „Krka“ i Ptice NP „Krka“.

Ove godine izbor je pao na knjigu Arheološka zbirka Burnum. Tijekom veljače podijeljeno je ukupno 49 knjiga knjižnicama u trideset šest osnovnih i trinaest srednjih škola u županiji. Izdanje je to koje na slikovit i detaljan način opisuje formiranje Burnuma, antičkog logora i amfiteatra, podignutog u sjevernom dijelu NP „Krka“.

Iz NP Krka vjeruju da će ovogodišnji dar učenici i njihovi mentori koristiti ne samo kao dodatno nastavno pomagalo, nego i da će ih potaknuti da bolje upoznaju i istraže kulturnu baštinu Nacionalnog parka „Krka“.

Sponzorirani članak