Jedriličari šibenskog Vala upornim radom stigli do europskog vrha

ŠIBENIK – Nakon nekoliko tjedana ozbiljnih priprema u Betini i Splitu, laseraši Jedriličarskog kluba Val pokorili su Švicarsku i time postali jedni od najrespektabilnijih jedriličara ovoga trenutka u europskim juniorskim okvirima.

U švicarskom Luganu održana je druga regata Europskog kupa, a Valovci su polučili sljedeće rezultate: Marko Smolić osvojio je prvo mjesto u klasi Laser Standard, u kojoj je Juraj Radačić osvojio 7. mjesto (2. u kategoriji do 19 godina). Roko Copić je bio treći u klasi Laser Raedial (2. do 19 godina), a Vice Jusić u istoj je klasi bio dvadeseti, piše ŠibenikIn. Spomenimo i da je Eleonor Borgin iz JK Tijak iz Vodica osvojila 4. mjesto u Radialu (11. ukupno).

Marko Smolić je ovom pobjedom preuzeo vodstvo u Europskom kupu u klasi Laser Standard, a vodeći na izbornoj ljestvici HJS-a i aktualni juniorski prvak države u Laser Radialu Roko Copić je već na prošloj regati u Kopru, gdje je bio drugi, osigurao nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Poljskoj u kolovozu, gdje će biti jedini hrvatski predstavnik.

– Imali smo cilj i ispunili smo ga! – reći će trener Valovih jedriličara, Teo Piasevoli. – Lani smo ostvarili plan da budemo u vrhu u nacionalnim okvirima, a sada želimo napraviti korak dalje. Zasad ide odlično, sve je nekako poklopilo. Udarnički smo radili, provodili smo stotine sati na moru, radili na kondiciji i rezultati su stigli.

Valovce u narednom razdoblju očekuju pripreme u Betini, zatim u svibnju Europsko prvenstvo u Portugalu, gdje će Smolić i Radačić prvi put nastupiti u seniorskoj konkurenciji u klasi Laser Standard.

M.Podrug, ŠibenikIn