FOTO/VIDEO: SPEKTAKTULARNA SNIMKA DUPINA “Ovo je prizor za ‘jednom u životu'”

UGLJAN – Zadarski fotograf Filip Brala uspio je uhvatiti trenutak za kojeg kaže da se događa jednom u životu. Ugledao je skupinu od 15-ak dupina i digao dron da ih snimi. Ovjekovječio je tako prizore od kojih zastaje dah.

– Bilo je to u subotu, 6. travnja kod otoka Ugljana – Boat tour zadarskim arhipelagom u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (također zadarske i županijske turističke zajednice). Strani novinari dobitnici Zlatne penkale svjedočili su skupini od 15-ak dupina koji su nekoliko minuta kružili oko turističkog broda Sveti Šime.

Iznenađen prizorom, dvoumio sam se hoću li dignuti dron ili fotografirati fotoaparatom jer je postojala mogućnost da se razbježe u desetak sekundi i ostanem bez ikakvog dokumentiranog materijala.

Ali srećom pratio sam ih nekoliko minuta dronom s dovoljno velike udaljenosti kako ih ne bi uznemirio te omeo njihovu migraciju. Stvarno su veličanstveni i drago mi je vidjeti tako veliku skupinu na jednom mjestu jer je ovo prizor “jednom u životu” – ispričao nam je Filip Brala.

https://www.instagram.com/p/Bv_N_FKBIBc/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1sypb55mefu9j&fbclid=IwAR03bZdcVih8SN4Me9Yn-0EwyAXgjUqA3bEh6IynGXLfhd5Tvw8_F5pwLKw

Jurica Gašpar