JADROLINIJA Radničko vijeće: Stalno zaposleno 100 pomoraca, ponovno novi sukobi unutar tvrtke

Photo: Morski.hr

RIJEKA/SPLIT – Radničko vijeće Jadrolinije održalo je redovitu sjednicu na kojoj je između ostalog predloženo primanje dodatnih pomoraca u stalni radni odnos. Sistematizacija radnih mjesta, izračun plaća te sukobi u agenciji Split neke su od tema o kojima se raspravljalo.

Prema zabilješkama sa sjednice koje objavljuje Sindikat pomoraca Hrvatske, izvršni direktor Sektora za ljudske resurse Dalibor Čandrlić je istaknuo kako je zadnje primanje pomoraca na neodređeno vrijeme bilo 18. veljače 2019. godine. Tad je zaposleno 62 radnika, a s prošlim izmjenama Ugovora o radu s određenog na neodređeno vrijeme, zaposleno je ukupno stotinu osoba, do sada najveće zapošljavanje.

Radničko vijeće je donijelo odluku o isplati poticajne nagrade u iznosu od 1000,00 kn svim zaposlenicima, dok se na razini godine planira svima isplatiti 3500,00 kn, sve ovisno o rezultatima poslovanja i mogućnostima tvrtke.

Neugodni sukobi ispred putnika u splitskoj agenciji Jadrolinije

Nedavni konflikt koji je nastao u splitskoj agenciji Jadrolinije i to ispred putnika, bilo je na posebnoj točki dnevnog reda rasprave. Bilo je opaski da se u Splitu neki zaposlenici favoriziraju u odnosu na ostale, prema sindikalnoj, stranačkoj ili nekoj drugoj pripadnosti, na način da netko radi samo dnevne, jutarnje, odnosno popodnevne smjene. Prema riječima predstavnika radnika u Nadzornom odboru Jadrolinije,Nediljka Bulića, postoje klanovi koji se ne podnose zbog pripadnosti sindikatima.

Naposljetku je zaključeno da se zbog planirane obnove bijele flote zapelo s pilot programom izračuna plaća pomoraca. Dalibor Čandrlić je za pilot program izračuna plaća pomoraca, koji je bio dosada u više navrata bezuspješno pokrenut, rekao kako će «Kolač» ostati isti. Naglasio je da se to može brzo odraditi, ali da treba punu podršku svih sindikata i Radničkog vijeća.

D.G.