Žirjani organiziraju drugu Proljenturu, prikupljena sredstva idu za obnovu dizalice

ŽIRJE – Prva manifestacija je bila uspješna, pa organizatori Proljenturom i drugi put žele probuditi Žirje prije ljeta, zimu pozdraviti, a iza sebe ostaviti buru.

Za one koji su propustili prvu Proljenturu, radi se o proljetnoj cjelodnevnoj zabavi za djecu i odrasle na otoku Žirju, a čija svrha je prikupljanje sredstava koja će se uložiti u unaprijed određeni projekt kojim se poboljšava kvaliteta života stanovnika otoka.

Prošle godine sredstva su se prikupljala za sanaciju javne seoske gusterne, akcija je postigla svoj cilj i sanacija je krenula već u rujnu prošle godine, a sva potrebna sredstva za dovršetak sanacije gusterne pristala je financirati tvrtka Hrvatske vode, kažu organizatori i dodaju.

“Hvala im još jednom na tome, kao i svima koji su doprinijeli našoj prvoj Proljenturi, a posebno posjetiteljima koje pozivamo i ovu godinu da provedu divan dan u igri, druženju i opuštanju na našem otoku sreće. Također, pozivamo i one koji su propustili našu prvu Proljenturu da ne ponove grešku.

Druga Proljentura će se održati 11. svibnja 2019. na Žirju, u centru sela (Srcela), gdje će biti postavljeni štandovi s pićem i hranom te bina sa zabavnim programom. Bit će organizirane i natjecateljske igre za djecu i odrasle uz dodjelu nagrada, kao i poseban prostor za druge dječje aktivnosti. A sve što potrošite, neće otići u vitar nego u dizalicu. Naime, ove godine sredstva će se prikupljati za renoviranje stare i zapuštene seoske dizalice za brodove na otoku Žirju, a čije vraćanje u funkciju će uvelike olakšati stanovnicima i posjetiteljima otoka Žirja uređenje i održavanje njihovih brodova na otoku.

Podržite nas i ovu godinu u našoj akciji, pratite našu stranicu na kojoj ćemo uskoro objaviti više detalja o planu i samom programu Proljenture, a za sada označite subotu 11. svibnja rezerviranom za izlet na Žirje!”, stoji u pozivu.

https://www.facebook.com/zirjeotoksrece/photos/a.571631113206805/798216917214889/?type=3&theater

D.G.