VIDEO Grad Split objavio kako danas izgleda najneuređeniji dio grada

SPLIT – Javna rasprava o nacrtu Masterplan studije Istočne obale i Kopilice traje još samo pet dana. Svi zainteresirani tako do petka, 19. travnja mogu posjetiti showroom projekta na adresi Kopilica 5, informirati se o predloženom Masterplanu te dostaviti svoja pitanja, prijedloge i komentare, kako bi ih konzultanti iz tvrtke IC Consulenten mogli uzeti u obzir prilikom finaliziranja studije, izvijestili su danas iz Grada Splita.

Sudjelovanje u javnoj raspravi moguće je isključivo putem slanja ispunjenog Obrasca za sudjelovanje na e-mail splitunited@split.hr, a detaljne informacije dostupne su na internetskoj stranici Grada Splita.

Showroom projekta otvoren je od 16 do 20 sati, a u njemu su izloženi nacrti Masterplan studije te prikaz razvoja Istočne obale i Kopilice kroz godine.

Grad Split još jednom poziva sve građane, dionike i stručnu javnost da se aktivno uključe u javnu raspravu, kako bi dobili kvalitetno finalno rješenje na korist svih.

Jedan od ciljeva Masterplana je zadržavanje stanovništva u Splitu izgradnjom oko 9 tisuća stanova u Kopilici te na ovaj prostor doseliti 20-ak tisuća ljudi. U planu je most preko Kaštelanskog zaljeva, čime bi se drastično smanjila udaljenost od Kaštela do Splita.

Kako Kopilica, ovaj najneuređeniji dio Splita, izgleda danas, pogledajte u videu.

PROČITAJTE JOŠ: U Splitu niče nova teretna luka u koju će moći pristati i kruzeri

I.B.