Preko 500 biciklista odvozilo natjecanje “Četiri otoka”

MALI LOŠINJ – Brdskobiciklističko natjecanje parova “Četiri otoka” završeno je na Lošinju, gdje je održana četvrta etapa, 40 kilometara vožnje krajolicima južnog dijela otoka. Više od petsto sudionika iz 33 zemlje startalo je, a i završilo vožnju, na Trgu RH u Malom Lošinju.

U kategoriji “Grand master” pobijedila je momčad “Keindl Sport – Bike & Ski” – Slovenac Peter Vesel i Nijemac Thorsten Damm, u kategoriji “Master” momčad “Speed-way team” – Zoltan Ujhelyi i Szilard Buruczki, u kategoriji “The Man” pobjednici su Nijemac Marc Stutzmann i Švicarac Michael Stuenzi, u ženskoj kategoriji njemačko-nizozemski tandem Gemile Trommer i Karen Brouwer, a u mješovitim ekipama slovenski par Mitja Tancik i Vita Movrin, piše portal Otoci.net.

Photo: Grad Krk

Kad je riječ o hrvatskim natjecatelji(ca)ma, do pobjedničkih postolja stigli su Pavao Roset i Andrea Kiršić drugim mjestom u mješovitoj konkurenciji, te Marko Fržop i Marin Deković trećim mjestom u kategoriji “Master”.

Ovim je kraju privedeno četverodnevno natjecanje kojim su biciklisti povezali Krk, Rab, Cres (vozili od Merga do Osora) i Lošinj, a osim sportskog, imalo je i turističku vrijednost, naročito uzevši u obzir nova nastojanja za veći proboj Lošinja na tržištu biciklističkog turizma – nedavno je u Malom Lošinju predstavljen “Masterplan” biciklističkog turizma za ovo područje.

Otoci.net