VIDEO Galeb pokušao uhvatiti hobotnicu, a onda je uslijedila osveta

Photo: Youtube/Screenshot

Od svih grabežljivaca koji prijete galebovima, morska stvorenja nisu nužno na vrhu popisa. Skupina ljudi u australskom Novom Južnom Walesu svjedočila je nevjerojatnom trenutku kad je galeb u pokušaju da se dohvati hobotnice, doživio njenu osvetu. 

Hobotnicu se nimalo nije dojmila ptica koja je posegnula za njom u plitkom moru uz ušće rijeke Richmond. Mnogima uznemirujuć video pokazuje trenutak kad galeb pokušava kljunom uloviti živi plijen ispod površine, pa ga nedugo poslije hvataju krakovi.

– Nastavi se boriti, ptico – čulo se iz grupe znatiželjnika koji su promatrali ovu neobičnu borbu.

– Ne želim ovo gledati! – uzviknulo je jedno dijete, uznemireno prizorom.

– To je prilično velika hobotnica – primjećuje jedan promatrač, pokazujući u bistro plitko more koje otkriva podmorskog predatora.

Osmokraki glavonožac je nastavio nemilosrdno stiskati svoj plijen, dok galeb unatoč uzaludnoj borbi i krikovima, nije gotovo potpuno potopljen. Nekoliko trenutaka nakon toga ptica beživotno leži na površini, a nečujni i tihi ubojica nestaje iz vida.

– To je priroda u svom najboljem izdanju – kaže naposljetku čovjek, dok su neki drugi svjedoci ostali vidno šokirani prizorom.

U međuvremenu, dobili smo snimku gotovo istovjetne situacije koja se dogodila na Kornatima. Kako je prošla ova borba galeba i hobotnice, pogledajte OVDJE.

PROČITAJTE JOŠ:

HOBOTNICA – 14 činjenica koje niste znali o ovom čudesnom glavonošcu

VIDEO Hobotnica sasvim običan video o ronjenju pretvorila u iznenađenje

D.G.