Postignut dogovor oko gradnje luke Drvenik

GRADAC – Splitsko-dalmatinski Župan Blaženko Boban je prilikom prošlotjednog posjeta općini Gradac obećao “otklanjanje šumova u komunikaciji” s načelnikom Matkom Burićem, kad je u pitanju izgradnja luke Drvenik. 

– Dogovorili smo 1. srpanj kao zadnji termin do kojeg će naše službe izići s konačnim rješenjem oko kojega više neće biti rasprave. Rekao sam, a to shvaća i načelnik, da naša druga važna tema planiranje tunela Ravča-Drvenik ovisi upravo o izgradnji luke Drvenik, izgradnji luke Sućuraj, te o dužotočnoj cesti Sućuraj – Jelsa – Stari Grad. Niti jedan redoviti mjesečni sastanak s ministrom Olegom Butkovićem nije prošao bez tunela Ravča – Drvenik, kao točke dnevnog reda. Za izgradnju toga tunela radi se nova studija koja bi trebala biti gotova do jeseni, i prema kojoj bi proračun za radove na tunelu i pristupnim cestama bio tri put jeftiniji od ranije predloženog rješenja. Bilo je riječi i o nekim manjim, za lokalnu zajednicu, važnim temama, kao što su osnovna škola, županijske ceste, i određivanje granica na pomorskom dobru, što je preduvjet za neke investicije – kazao je Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban nakon sastanka.

Načelnik općine Gradac, Matko Burić je rekao da je zadovoljan posjetom župana.

– Već ste čuli o čemu smo razgovarali te mogu samo iskazati zadovoljstvo, jer smo postigli kompromis oko djelomičnog izmještanja luke Drvenik na kojoj bi radovi prema današnjim informacijama započeli za dvije godine. Nama iz lokalne samouprave su važne teme i ceste, škola, Dom zdravlja, neka bivša odmarališta te određivanje granica na pomorskom dobru, kako bismo mogli dalje planirati investicije – istakao je Burić.

I.B.