Dok su čistili podmorje u Senju, pronašli skrivenu minu

SENJ – Specijalna jedinica policije iz Rijeke uklonila je minu skrivenu u blizini armiža od barki.

Akciju čišćenja podmorja senjske luke organizirala je TZ Grada Senja u sklopu proslave Dana grada, a u okviru akcije “Moj cvjetni Senj”. Iz senjske luke izvađeno je dosta otpada, najviše plastičnih i staklenih boca, starih mreža, oronulih vrša, ali i jedna mina. O svemu je odmah obaviještena policija te je specijalna jedinica iz Rijeke uklonila minu smještenu u blizini armiža od barki, piše portal Tunera.info.

– Obavijestili smo nadležne službe kako bismo otklonili neposrednu opasnost i osigurali ribarima, građanima i svima onima koji ovdje plove sigurnost prije svega – rekao je direktor TZ Viktor Samaržija. Zahvalio je Klubu za podvodne aktivnosti Crikvenica, koji su sudjelovali u akciji s deset ronioca, roniocima iz Senja i Sv. Jurja, Jedriličarskom klubu Senj i roniocu Renatu Hubi.

– Bio je slab odaziv ljudi. Želim reći kako neki komentiraju da je monotono u gradu, a ja mislim kako bi monotoniju otklonilo sudjelovanje u jednoj ovakvoj akciji, kao i prisutnost na manifestacijama koje pripremamo u gradu – pozvao je Samaržija.

Inače, sutra (nedjelja) će se održati i akcija čišćenja plaže za pse u Planikovcu, kako bi spremno dočekala turiste i njihove kućne ljubimce. U akciji sudjeluje, i veći dio posla odrađuje, Lovačko društvo Jarebica Senj, a pozvani su i ostali građani Senja.

Nikola Cvjetović, Tunera.info