Gastrodani – Pag na meniju

Gastrodani – Pag na meniju

357
Podijeli objavu
Photo: Arhiv Paška sirana

PAG – U organizaciji Turističke zajednice Grada Paga od 1.-5. svibnja održati će se manifestacija „Gastro dani -Pag na meniju“.

U bogatom programu povodom otvaranja turističke predsezone, u restoranima i konobama u gradu Pagu moći ćete uživati u paškim specijalitetima, paškom siru, skuti, paškoj janjetini i sl. uz klapsku pjesmu.

U suradnji Turističke zajednice, paških ugostitelja, srednjom ugostiteljskom školom Bartula Kašića predstavit će se projekt Pag na meniju, održati će se izložba fotografija paškog sira, razgledavanje grada Paga i stalnog postava izložbe solarstva, predavanje vrhunskog chefa Mate Jankovića o budućnosti gastronomije na otoku Pagu. Također, u sklopu otvorenih vrata moći ćete posjetiti i Pašku siranu i pogledati kako se radi najbolji sir na svijetu, sudjelovati na radionici filcanja vune u izvedbi udruge Ruta iz Cresa te uživati u bogatom sportskom vikendu, utrci RUN & TASTE ISLAND PAG i sudjelovati u stručnom obilasku staze „Zagrljaj kamena i vjetra.  Dođite u Grad Pag i uživajte u gastro ponudi po promotivnim cijenama! Očekuju Vas vrhunski paški specijaliteti i dobra zabava! poručuju organizatori.

Photo: Pixabay

PROGRAM

1.-5.5.2019. GASTRO DANI – PAŠKI SPECIJALITETI PO PROMOTIVNIM CIJENAMA

PAG NA MENIJU U NAŠIM RESTORANIMA I KONOBAMA :

NA TALE, NA KATINE, KONOBA BODULO, WINE & CHEESE BAR TRAPULA, UHLINAC, KONOBA BILE

SRIJEDA, 1.5. Knežev dvor, Trg  Petra Krešimira IV

19.00 sati PREDSTAVLJANJE  PROJEKTA „PAG NA MENIJU“ – SŠ Bartula Kašića i TZ grada Paga,

19.30 sati OTVARANJE  IZLOŽBE FOTOGRAFIJA  ALENKE FESTINI „ PAG, GRAD PAŠKOG SIRA“

20.00 sati KONCERT GRADSKE GLAZBE PAG

ČETVRTAK, 2.5. Knežev dvor, Trg Petra Krešimira IV

11.00 sati BESPLATAN RAZGLED GRADA UZ  STRUČNOG VODIČA

Tema: SOLARSTVO, STARI GRAD I IZLOŽBA SOLARSTVA

19.00 sati PREDAVANJE : „Budućnost gastronomije na otoku Pagu“, CHEF MATE JANKOVIĆ

GASTRO DANI – Večernji đir po restoranima/konobama s klapom Batarele

PETAK, 3.5.

9.00 do 14.00 sati DAN OTVORENIH VRATA u PAŠKOJ SIRANI (Zadarska ulica)

Kako nastaje najbolji sir na svijetu?

RADIONICA FILCANJA VUNE, Udruga Ruta iz Cresa,  Knežev dvor, Trg Petra Krešimira IV

GASTRO DANI : Večernji đir po restoranima/konobama s klapom AD HOC

Restoran Na Tale: „Mate Janković kuha za Vas“ – predbilježbe i rezervacije na mob. 098 449 857

SUBOTA, 4.5. Trg Petra Krešimira IV

10.00 sati Start utrke RUN & TASTE ISLAND PAG, 2,5 i 5 km

GASTRO DANI: Večernji đir po restoranima/konobama s klapom Sol

NEDJELJA, 5.5.

9.00 sati OBILAZAK STAZE ZAGRLJAJ KAMENA I VJETRA UZ  STRUČNOG VODIČA, parkiralište kod Gradskog groblja

Vaš komentar
Pratite nas na facebooku: