DIVE IN KUP Međunarodno natjecanje u podvodnom ribolovu u Zadru

Foto: Alen Černava

ZADAR – Međunarodno natjecanje u podvodnom ribolovu Dive In kup održat će se 4. svibnja u Zadru. Ekipno natjecanje organizira Sportsko ribolovno društvo Harpun, a prvi put je održano 2013.godine. Tada je sudjelovalo oko 30 natjecatelja, da bi broj narastao na preko 130 natjecatelja iz 10-ak zemalja. 

Datum održavanja je već tradicionalno prvi vikend u svibnju, u ribolovnoj zoni otoka Molata, Sestrunja, Zverinca te Dugog Otoka. Atraktivna ribolovna zona svake godine počasti ribolovce bogatim ulovima kakvi se na natjecanjima rijetko viđaju.

Ovo natjecanje za svoj cilj ima promociju podvodnog ribolova, Hrvatske kao turističke destinacije, te grada Zadra kao ronilačke i ribolovne sredine.

Koncept Dive In kupa pruža svim sudionicima, kako natjecateljima tako i svima drugima uključenima, mogućnost  upoznavanja sa istomišljenicima iz ovog sporta, te zabavu i druženje ljubitelja ronjenja i podvodnog ribolova. Ovakav koncept natjecanja osigurava opuštenu atmosferu, vrhunske ulove i uživanje u neponovljivom akvatoriju.

Photo: Tomo Velić

Tko se može natjecati?

Natjecanje je otvorenog tipa, no prema pravilima organizatora, pravo nastupa imaju članovi udruga (klubova) učlanjenih u HSŠRM-a ili CMAS-a.
Natjecatelji na verifikaciji trebaju priložiti:

  • sportsku ribolovnu dozvolu
  • liječnički pregled ne stariji od šest mjeseci.

Natjecatelji mlađi od 18 godina moraju imati pismenu dozvolu roditelja ili staratelja.