DUBROVNIK Gradonačelnik sa zapovjednikom francuskog ratnog broda o turizmu i Igri prijestolja

DUBROVNIK – U sklopu bilateralne vojne suradnje Hrvatske ratne mornarice s Ratnom mornaricom Republike Francuske, od 29. travnja do 2. svibnja u luci Gruž boravi potporni brod za ronioce „Alizé“.

Tom prilikom gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je zapovjednika broda, kapetana fregate Emmanuela Caillata s izaslanstvom. U njihovoj pratnji bio je i časnik za vezu Hrvatske ratne mornarice, poručnik bojnog broda Robert Jovica.

Iz Grada Dubrovnika stiže obavijest da se na prijemu razgovaralo o turističkoj sezoni u Dubrovniku, pozitivnom odnosu koji Grad Dubrovnik njeguje s gradovima prijateljima, među kojima je i francuski grad Rueil-Malmaison, ali i seriji „Igra prijestolja“ koja je snimana u gradu.

Gradonačelnik Franković je naglasio kako je serija svakako donijela određenu  popularnost gradu, ali da je Dubrovnik stoljećima poznat u svijetu zahvaljujući vrlo bogatoj povijesti zbog koje se kao grad i bivša samostalna država stoljećima održao, a svoj uspjeh bazirao je na snažnoj diplomaciji, ali i na značajnim ulaganjima poput izgradnje vodovoda, kanalizacije ili razvoja trgovine i ljekarstva.

D.G.