“Peliška jedra” slave 40 godina postojanja

Photo: Peliška jedra/Facebook

OREBIĆ – Pomorsko-športska udruga “Peliška jedra” iz Orebića proslavila je 40. obljetnicu postojanja. Na svečanoj sjednici održanoj ovim povodom dodijeljena su pojedinačna i kolektivna priznanja za doprinos u radu udruge.

Kao Pomorsko-sportsko društvo, osnovani su u Orebiću 29. travnja 1979. godine, pa kasnije mijenjaju naziv u Pomorsko-športsku Udrugu „Peliška jedra“. Društvo tj. Udruga je nastala na inicijativu braće Radivoja i Branka Pešuta te skupine mještana Orebića.

Samostalnim i predanim radom Udruga je uz pomoć svojih članova izgradila lučicu koja do danas ima nezamjenjivu važnost za mještane Orebića pružajući siguran smještaj brodicama te prostor za njihovo održavanje i popravke. U sklopu udruge uspješno djeluju jedriličarska sekcija koja organizira natjecanja u jedrenju na dasci i ronilačka sekcija.

Predsjednik udruge Petar Krističević na svečanosti je osim gradnje lučice istakao sudjelovanje u organizaciji s jedriličarskim društvom Orsan u Dubrovniku južnodalmatinske jedriličarske regate koja će se ove godine početkom kolovoza održati 39. put.

I.B.