WINGS FOR LIFE Šestu godinu zaredom Zadar je dio globalne svjetske utrke

ZADAR – Jedan dan i tisuće ljudi. Tisuće kilometara i jedan cilj – malim doprinosom učiniti svijet boljim. U isto vrijeme, šestu godinu zaredom,  5. svibnja 2019., startat će utrka  Wings for Life World Run . 

Svijet će ponovno ujediniti svoja nasmijana lica i krenuti u utrku koja na jedan dan ujedini sve različitosti, izbriše prostorne granice i ujedini vremenske zone u jedan zajednički trenutak.

13 sati po hrvatskom vremenu globalna utrka Wings for Life World Run započinje na nekoliko desetaka lokacija diljem svijeta. Utrka je ovo koja nema ciljnu liniju pa ju zato može završiti baš svatko. Ciljna linija presretačko je vozilo koje starta 30 minuta nakon trkača te se kreće određenom brzinom prema njima. U onom trenutku kada prestigne pojedinog trkača, za njega je utrka završena, a posljednji trkač i trkačica na svijetu koji ostanu trčati globalni su pobjednici Wings for Life World Run utrke.

Hrvatska utrka kreće iz Zadra, grada domaćina utrke Wings for Life World Run, a ove godine će sa zadarskog poluotoka startati čak 9000 trkača.

Stopostotna vrijednost iznosa startnine namijenjena je zakladi Wings for Life pa je glavni cilj utrke skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka.

https://www.facebook.com/WingsForLifeWorldRun/photos/gm.516445238879447/1227279450776926/?type=3&theater

Online prijave za Zadar zatvorene

Organizator je izvijestio kao i prošle godine da je Zadar rasprodan nekoliko dana prije same utrke. Imate li voucher za Zadar, još uvijek se možete upisati na startnu listu. U suprotnom, preuzmite aplikaciju (iOS ili Android) i trčite samostalno bilo gdje ili se priključite organiziranoj APP utrci.

Regulacija prometa tijekom trajanja utrke:

– Od 9.30- 14 sati za sva promet će biti zatvorena Liburnska obala i Obala kralja Tomislava.

– od 11.30 – 14 sati, zatvara se Obala krlaja Tomislava, Trinsko Frankopanska ulica, Put Murvice, Ulica dr Franje Tuđmana, Ulica Ante Starčevića.

Od 12 – 14 sati za promet se će zatvoriti Jadranska magistrala
I.B.