Završila globalna utrka Wings for life, iz Zadra trčalo 9.000 trkača

Photo: WFL

ZADAR – U Zadru je u nedjelju održana šesta po redu utrka Wings for Life World Run na kojoj je sudjelovalo oko 9.000 trkača. 

Utrka je specifična jer nema ciljnu liniju pa ju zato može završiti baš svatko. Ciljna linija presretačko je vozilo koje starta 30 minuta nakon trkača te se kreće određenom brzinom prema njima.

U onom trenutku kada prestigne pojedinog trkača, za njega je utrka završena, a posljednji trkač i trkačica na svijetu koji ostanu trčati globalni su pobjednici Wings for Life World Run utrke.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157301316537417&set=a.245400932416&type=3&theater

Ovogodišnje Wings For Life World Run pobjedničke plakete izašle su iz radionice kreativnog tima dizajn studija Stožer. Oni su spojili nekoliko materijala u savršenu harmoniju i stvorili četiri trofeja za četiri kategorije: mušku i žensku za trkače i sudionike u kolicima.

Ideja je nastala kao poveznica izreke “dati vjetar u leđa” i lokacije na kojoj se utrka odvija. Kako nismo htjeli doslovno prikazivati pojam vjetra, tako smo odabrali spoj tradicionalnog i modernog materijala te kreirali ‘prozor’ u kojemu je jasno vidljiva jedrilica okružena morskim i nebeskim plavetnilom, kaže Ivan Vijolić.

Photo: WFL

Jedrilica se može okretati oko svoje osi, a trofej je izrađen od drveta koje je postupkom balzamiranja zaštićeno od propadanja.

Ovogodišnja pobjednica zadarske utrke u ženskoj konkurenciji je Ines Jozić koja je pretrčala 49 km, dok je na istoj utrci u muškoj konkurenciji pobijedio Robert Radojković, istrčavši 56,1 km. U svjetskoj konkurenciji pobijedio je Ivan Motorin, koji je istrčao u Turskoj 64,37 kilometara.

I.B.