Za Dan Grada Oliveru Dragojeviću posthumno titula počasnog građanina Pule

Photo: Youtube/Screenshot / Facebook/Official page/OliverDragojević

PULA – Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Pule održana je u nedjelju u Istarskom narodnom kazalištu povodom 5. svibnja, Dana Grada Pule i Dana oslobođenja. Za nesebičnost i sve doprinose kojima je velikim srcem zadužio grad Pulu, ovaj grad se posebno zahvalio Oliveru Dragojeviću, proglasivši ga počasnim građaninom. 

Gradonačelnik Pule Boris Miletić  je svojim sugrađanima čestitao Dan Grada Pule i Dan oslobođenja.

– Pula je danas moderan, europski orijentiran grad suživota, tolerancije, mira i međusobnog uvažavanja. Grad koji se ubrzano razvija i koji s pravom nosi titulu jednog od najboljih gradova za život i rad u Hrvatskoj, ali i šire. Pula je u elitnom društvu 100 najodrživijih destinacija na svijetu, grad smo koji za razliku od državne razine, svake godine bilježi povećanje broja učenika u osnovnim školama, grad u kojem je svakom mališanu zagarantirano mjesto u vrtiću bez liste čekanja za razliku od mnogih drugih gradova, grad koji je otvoren za nove investicije, siguran grad u kojemu je svatko dobronamjeran dobrodošao – kazao je gradonačelnik Miletić.

Pula odala počast zaslužnima za svoj grad

Počasni građani Pule postali su posthumno glazbenik Oliver Dragojević u znak zahvalnosti i poštovanja za njegov lik i djelo, nesebičnost i sve doprinose kojima je velikim srcem zadužio grad Pulu i njegove građane sa brojnim dobrotvornim i humanitarnim koncertima i profesorica Irena Zavrl za cjelokupno nastavno i znanstveno djelovanje neraskidivo vezano uz međunarodnu sveučilišnu suradnju kojom promovira Pulu, njenu tradiciju, kulturu spojenu s mladošću, obrazovanjem i znanjem, čime je dala značajan doprinos razvoju i prepoznatljivosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Nagradu Grada Pule osvojio je akademski slikar i profesor Fulvio Juričić za izniman doprinos likovnom stvaralaštvu kojim je obogatio kulturu grada Pule, odgajajući brojne generacije mladih kreativaca uvodeći ih u svijet umjetnosti, čime je dao značajan doprinos razvitku i ugledu grada Pule. Grb Grada Pule osvojio je arhitekt i poduzetnik Bruno Juričić za izniman uspjeh autorskog projekta za izgradnju impresivnog hotela u sklopu hotelskog kompleksa u Kini, na međunarodnom natječaju 2018. godine, čime postaje protagonist hrvatske arhitektonske scene u svijetu.

Uz ove dodjeljena je i nagrada Povelja Grada Pule Zavodu za hitnu medicinu Istarske županije za iznimne rezultate i osobite uspjehe u radu čime daje značajan doprinos kvaliteti zdravstvene skrbi u gradu Puli.

Za osobite doprinose i postignuća značajna za razvitak i ugled Grada Pule, posebnim Priznanjem Gradonačelnika, povodom obilježavanja Dana grada Pule 2019. Godine, nagrade su dobili: Nada Puškar za uspješan rad i razvoj Zaštitne radionice Tekop Nova Pula te doprinos kvaliteti života i rada osoba s invaliditetom, Udruga privtanih vrtića Istarske županije za uspješan rad u ostvarenju ideje partnerstva djece i vrtića sa lokalnom zajednicom i značajan doprinos razvoju predškolskog odgoja i obrazovanja djece, Foto Boris za uspješan višegodišnji rad, promicanje fotografske djelatnosti i izniman doprinos razvoju zanatstva i malog poduzetništva Grada Pule, Zelg Galešić za iznimna međunarodna dostignuća i najviša priznanja u povijesti Hrvatske koja su mu tijekom bogate sportske karijere dodijeljena u Taekwondo sportu i Marko Račan za svoj nesebičan doprinos i volonterski angažman u očuvanju zelenih oaza Pule.

D.G.