Urušila se cesta kod Podgore

PODGORA –  Iz splitske policije stigla je informacija kako je cesta D-8 (Jadranska magistrala), Makarska- Podgora, zatvorena zbog oštećenja kolničkog traka koje je nastalo uslijed djelovanja klizišta. Urušilo se brdo u duljini od 20-ak metara.

U ovom trenutku pretpostavka je kako su obilne kiše utjecale na podzemne vode i pojavu klizišta. Ovlašteni projektant pregledat će danas područje te dati analizu razloga pojave klizišta kao i rješenje sanacije, piše Dalmacija danas.

– Na terenu su projektanti i geomehaničari koji će utvrditi razmjere oštećenja i uzroke. Prema prvim podacima, radi se o klizištu koje je najvjerojatnije nastalo zbog obilnih padalina. Upravo se postavlja mobilnisemafor te ćemo obavijestiti javnost o obilaznim pravcima čim dobijemo podatke – kazala je za Slobodnu Dalmaciju Tamara Pajić iz Hrvatskih autocesta.

Iz ispostave županijskih cesta Makarska – Vrgorac doznaje se da su prije tjedan dana uočene promjene odnosno da je “potonula” ova dionica magistrale, međutim, tada su smatrali da nije riječ o klizištu već napuknuću ceste pa ga se pokušalo sanirati tako što ga se afalltiralo. No, danas je došlo je do nastanka klizišta i urušio se dio ceste.

Iz ispostave županijskih cesta Makarska- Vrgorac kažu da se urušilo cijelo brdo, dužine 20-ak metara. Prije tjedan dana se ovaj dio asfaltirao jer se smatralo da je riječ samo o ulegnuću. A evo nije, cijelo brdo je otišlo skroz do mora. Na sreću u tom trenutku, na mjestu gdje je odron nastao, nije bilo automobila na cesti.

Obilazak za osobna vozila je:
Makarska (DC8) – državnom cestom DC512 – Makarska – Gornji Tučepi – županijskom cestom Ž6198 – Gornja Podgora – Podgora (D8)
Obilazni pravac za osobna vozila je:
Makarska (D8) – DC512 – Makarska – Ravča – državnom cestom DC62 – Vrgorac – Mali Prolog – županijskom cestom ŽC6276 – Mali Prolog – Kobiljača – Kula (Eraci) – lokalnom cestom LC69086 – Kula (Eraci) – Karamatići – Rogotin (D8)

Obilazni pravac za ostala vozila je:

Makarska (D8) – državnom cestom D512 – Makarska – Ravča – državnom cestom D62 – Vrgorac – Mali Prolog – županijskom cestom Ž6276 – Mali Prolog – Kobiljača – Kula (Eraci) – lokalnom cestom L69086 – Kula (Eraci) – Karamatići – Rogotin (D8)

D.G.