VIDEO Tegljač stigao do putničkog broda u havariji – Putnica poslala snimku

Photo: Youtube/Screenshot

Tegljač “Pollux” je doplovio je do feribota “Aurelia” koji je plutao srednjim Jadranom već duže od 12 sati. U tijeku su pripreme za tegljenje putničkog broda prema splitskoj luci.

U prilog spašavateljima ide i smirivanje juga na otovorenome moru, a o snazi vjetra dovoljno govori činjenica da je “Aurelia” u trenutku havarije bila na poziciji oko 20 nautičkih milja zapadno od Primoštena, a remorker ju je “uhvatio” gotovo “ispod” Dugog otoka

– Jako teško manevrira. Ispred nas je. Još uvijek puno valja, Ne mogu vjerovati da će ovu grdosiju otegliti tako mali brodić – rekla je za Slobodnu Dalmaciju jedna od putnica.

PROČITAJTE JOŠ: Havarija putničkog broda Aurelia koji je plovio iz Ancone prema Splitu

Premda se tijekom dana špekuliralo o tome u koju će se luku havarirani trajekt otegliti, pa se govorilo o Zadru i Šibeniku,  napokon je odlučeno da će to ipak biti Split u koji je trajekt trebao uploviti jutros oko sedam sati da nije došlo do kvara na glavnom pogonskom motoru. Potvrdio je to nešto prije 15 sati Igor Kapetanović, iz splitskog predstavništva talijanske brodarske kompanije SNAV.

– Odluku da se trajekt tegli u Split donio je vlasnik, odnosno Uprava SNAV-a. Procijenjeno je da je to najbolje rješenje zbog iskrcaja putnika i automobila. Inače, na trajektu nema problema, nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen, a ništa im ne nedostaje – rekao je Kapetanović.

Procjene su da bi tegljenje od Kornata do Splita moglo trajati i više od deset sati, pa se, ako sve prođe bez problema, Aurelia može očekivati u splitskoj luci sutra u ranim jutarnjim satima.

Slobodna Dalmacija