Photo: Daniel Pavlinović

Jak vjetar usporio je promet na kopnenim prometnicama, dok je onim morskima zatvorio neke katamaranske, trajektne i brodske linije, izvještava Hrvatski autoklub.

U prekidu su:

  • trajektna linija Sućuraj – Drvenik sa polaskom iz Drvenika u 13:45 h
  • katamaranska linija Split – Hvar – Vela Luka – Ubli;
  • katamaranska linija Vis – Split – Vis sa polaskom iz Visa u 18:00 h i 19:45 h iz Splita;
  • katamaranska linija Split – Bol – Jelsa sa polaskom iz Splita u 16:00
  • katamarsnka linija Sobra-Šipan-Dubrovnik;
  • brodska linija Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ.

Usporen cestovni promet zbog bure

Zbog jakog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica otvorena je samo za osobna vozila.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. Skupina vozila).

 
Jak vjetar usporava promet na autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići (ograničenje brzine je 80 km/h).
Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Bakarca vozi se naizmjence, jednim trakom.
Zbog autobusa u kvaru u tunelu Učka vozi se otežano, u koloni, uz zastoje.
 
Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.
Zbog odrona prekinut je promet Jadranskom magistralom (DC8) između Makarske i Ploča u mjestu Podgora. Obilazak za osobna vozila je: Makarska (DC8) – DC512 – Makarska – Gornji Tučepi – Ž6198 – Gornja Podgora – Podgora (D8), a za ostala vozila: Makarska (D8) – DC512 – Makarska – Ravča – DC62 – Vrgorac – Mali Prolog – ŽC6276 – Mali Prolog – Kobiljača – Kula (Eraci) – LC69086 – Kula (Eraci) – Karamatići – Rogotin (D8).
D.G.