SPRIJEČENA TRAGEDIJA Zahtjevna akcija spašavanja njemačkih nautičara

Photo: MUP, PPP Split

VIS – Policijski službenici Postaje pomorske policije Split su sinoć sudjelovali u zahtjevnom spašavanju jedrilice sa dva člana posade, obojica državljani Njemačke,  koji su, nakon što su isplovili s Hvara prema Veloj Luci, ostali bez pogona, te su se uslijed jake kiše i udara jugoistočnog vjetra, u večernjim satima dezorijentirali na moru.

Nakon što je oko 20 sati splitska policija zaprimila dojavu da je u MRCC Rijeka stigao poziv u pomoć stranih državljana, splitska policija je odmah krenula u pomoć.

Poziv je stigao s jedrilice za koju je utvrđeno da se u tom trenutku nalazi u blizini otoka Visa. Tročlana posada službenog policijskog plovila P-213 „Split“ je iz luke Vis isplovila prema njihovoj poziciji, na 7.7 NM jugoistočno od Visa, nakon čega im je pomogla da sigurno doplove do luke u Komiži, u koju su zajedno uplovili u 0.45 sati.

Pozicija pronalaska njemačkih nautičara / Photo: MUP, PPP Split

Zahvaljujući brzoj intervenciji policijskih službenika, njemački državljani, u dobi od 47 i 53 godine, nisu ozlijeđeni, niti je došlo do oštećenja jedrilice.

D.G.